IT i børnehøjde

Vi er ved at komme godt igang med "IT i børnehøjde".

Personalet har hver en Ipad, som bliver brugt dels til at tage billeder og optage små film af børnene, dels bruger vi især apps der kan understøtte vores arbejde med børnenes sproglige udvikling.

Nogle gange leger vi med vores "programmerbare" bier eller robot, vi har klemmer der kan indtales beskeder på, et snake-kamera vi kan tage med i haven eller på tur, hvis vi skal kigge efter smådyr i træer og huller, og meget mere.

Børnene får ofte også lov til selv at fotografere, og lave kollager med Ipaden.

Leg og bevægelse

Vores ældste børn deltager i Ringsted kommunes projekt for daginstitutioner Leg og bevægelse.

Forløbet er opdelt i fire moduler fra start september til maj det følgende år. Tre moduler foregår i det nye gymnastikhus ved Ringstedhallerne, et modul i Ringsted svømmehal.

Det er et forløb vi prioriterer højt, da der ud over selve Leg og bevægelsesdelen, er rigtig mange gode og vigtige elementer; øve sig i at tage på tur og færdes i trafikken i det hele taget, være opmærksomme og tage os af hinanden på turen både til og fra. Vi oplever også, at efterhånden som vores børn får lært flere ord og bogstaver, opdager de dem selv rundt omkring i byen og på turen.

Se video her

Vi har desuden et samarbejde med vores lokale idrætsforening GIF, som tilbyder gymnastik i vinterhalvåret for børnehavebørn. De dage hvor der er gymnastik, hjælper vi med at pakke de tilmeldte børn sammen, så en repræsentant fra GIF kan komme og afhente børnene, og følge dem over til Landsbyhuset, hvor gymnastikken foregår.

Vær dog opmærksom på, at når børnene er gået til gymnastik, er de afhentet fra børnehave, og det er ikke nødvendigvis muligt at komme efter gymnastik og hente ting i børnehaven.

Tilmelding til gymnastik foregår på GIFs hjemmeside.

Udeliv

Vi prioriterer udeliv højt, da alle både børn og voksne har brug for frisk luft! Som udgangspunkt er vi ude hver eneste dag efter frokost - uanset vejret. Om sommeren er vi primært i haven, hvor træerne giver dejlig skygge midt på dagen, hvor solen er skarpest. Om vinteren er vi ofte i skolegården og cykle, hvis der er for meget mudder i haven. Er det en dag med kraftig regn, er vi måske kun ude en halv til en hel time, og vælger så at gå i gymnastiksalen i stedet, med de der har lyst.

Om eftermiddagen på legepladsen vægter vi den frie leg højt, da en stor del af formiddagen består af "skal"-ting. Den frie leg skubber børnene til selv at finde på lege, og søge sociale relationer med de andre børn. Vi støtter dem i både selv at løse eventuelle konflikter, og i at yde hjælp og omsorg hvis nogen slår sig. For de børn for hvem det er lidt svært, er der ofte en voksen ved siden af, eller meget tæt på. De voksne er altid tilgængelige, og børnene ved hvor de kan hente hjælp.

Afhængig af vejret, vil en del børn også gerne ud om morgenen inden samling, og vi forsøger ligeledes at komme afsted på tur mindst en gang om ugen, enten i vores lokale præstegårdshave, lokale skov eller sø, eller med bussen til Ringsted.

Princip for ture   Princip for legepladsen

Fra børnehave til skole

I vores ældste børnegruppe Spætterne, tilbyder vi særlige aktiviteter for de største børn, så som Leg og bevægelse, og der vil foregå et udvidet samarbejde med børnehaveklasselederen om overgangen til skole og SFO.

Brobygningsprincip